Wat houdt een baby spa in?

Onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerde medewerker bieden wij persoonlijke hydrotherapie voor jouw baby:

Hydrotherapie is een speciaal ontworpen babybad wat gevuld is met schone water wat vrij is van chloor of chemicaliën. Het water is altijd op een constante temperatuur, 35-37 graden, dit is tevens hetzelfde temperatuur wat ook in de baarmoeder heeft gezeten. Op deze manier waant een baby zich terug in de veilige omgeving van de baarmoeder.

Helpt de baby lekker slapen
De baby spa is ideaal voor baby’s die een moeilijk slaapritme hebben.  Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme. Uit ervaring blijkt dat veel baby’s na een sessie in de Baby Spa een langer middag dutje dan normaal doen, en/of de nacht vaster & langer door slapen.
Goed voor de spieren, longen en het hart
Een float sessie voor een baby staat gelijk aan een uur intensief sporten voor volwassenen. Naast ontspanning is het dus ook een echte workout. De bewegingen helpen bij het versterken van de spieren en het hart van de baby. Ook vergroot het de long inhoud, wat dan weer de reflux kan verminderen.
Positief effect op de spijsvertering
Door de bewegingen in het water komt de spijsvertering op gang. In combinatie met de tegendruk van het water helpt dit ook weer krampjes tegen te gaan.

Praktische informatie over Baby Spa 

Vanaf en tot welke leeftijd is de Babyspa?
  • Vanaf 2 weken tot 1,5 jaar, omdat de baby’s anders te druk en te lang worden voor het badje.
  • Dit dient altijd in overleg met Baby Spa te gaan wanneer je nog nooit bij ons bent geweest!
Hoe het werkt?
Voordat je baby in het badje zal gaan floaten wordt er een ecovriendelijk zwemluier omgedaan en een zwemband rondom het nekje. Daarna wordt jullie baby onder begeleiding van de medewerker in het badje gelegd. Het genieten kan gaan beginnen voor ouders en baby!

Daarnaast bieden we ook de babymassages aan onder begeleiding van een van ons. We zijn allen gecertifieerde babymasseuses.

Je mag je eigen kindje masseren en heerlijk genieten van de aanrakingen tussen jullie. We leren de ouders de technieken zodat je straks thuis zelfstandig een babymassage kunt geven aan jullie baby.

Hoe plan ik het voeden van mijn baby in voor een sessie?
  • We adviseren 20 minuten voor de sessie je baby (extra) te voeden! Hongerige baby’s willen niet lang floaten!
  • Na een bezoek aan Baby Spa slapen de meeste baby’s erg lang zodat je gelijk het ritme van (fles) voeding weer kunt oppakken.
  • Probeer geen slaapje over te slaan of thuis minder voeding te geven dan normaliter. Dit werkt vaak in het nadeel van zowel jou als je baby.
  • Tip: Wanneer je een bezoek aan Baby Spa hebt gepland probeer voor en na je bezoek geen drukke activiteiten te ondernemen. Zelfs ergens lunchen, winkelen of een verjaardag kan teveel extra prikkels geven en dit kan in de avond resulteren in onrust en huilen.
Ik heb al een cursus (Shantala) babymassage gedaan. Heeft het hele sessie van 60 minuten volgen dan zin?
  • Babymassage in het algemeen, los van de Shantala babymassage, bestaan al uit vele verschillende technieken.
  • Juist doordat veel ouders al een cursus volgen of hebben gevolgd bieden we een andere wijze van babymassage aan tijdens de sessie.
  • Kom je vaker bij ons langs? Dan proberen we hier altijd rekening mee te houden door weer nieuwe grepen in te brengen.